HTML

Kvarcjátékok

Nemrég előkerültek a szekrény mélyéről a régi kvarcjátékaink. Kedvet kaptam, hogy kicsit rendbe tegyem őket. Egy kis tisztogatás, karbantartás és új életre keltek. Időközben elkezdtem újabbakat is vásárolni a régiek mellé. Szép lassan gyarapodik a gyűjtemény, a lehetőségeimhez mérten. Ezekről a kvarcjátékokról olvashatsz ebben a blogban.

Friss topikok

TOMY Technoboy Puck Man

2015.10.01. 07:30 kleinv

Ha kvarcjátékról van szó, akkor LCD kijelző, és a mögötte álló elektronika jut eszébe az embernek. Voltak, akik másképp gondolták. A TOMY készített mechanikus "kvarcjátékokat" is, például a címben szereplő Puck Man-t. Japánban eredetileg így írták a nevét. Később, az amerikai piacon nevezték át Pac Man-ra, attól tartva, hogy a P betűt könnyen átalakíthatják a srácok F-re.

pac_3d.jpg

Mivel minden alkatrész mechanikus, így elem nem szükséges a játékhoz. A jobb oldali forgattyút kell ütközésig felhúzni az óra járásával megegyező irányban, míg a másik kapcsoló stop állásban van. Ha átkapcsoljuk startra, akkor indul a menet. Egy felhúzással kb. 40 másodpercig játszhatunk.

puck_01.jpg

A játékmenet egész egyszerű. Puck Man-t balra kell mozgatnunk a cseresznyéhez. Útközben azonban lesben áll  a zöld és a rózsaszín szellem. Ha ránk csapnak, akkor vissza kell menni az kezdőpontra és újra indulni. Minden megevett cseresznyéért egy pontot kapunk, amit a készülék automatikusan számol.

puck_02.jpg

Egy kör alatt, ha ügyesek vagyunk, akár 4-5 cseresznyét is felfalhatunk. Az pedig csak rajtunk áll, hogy két játék között lenullázuk-e a számlálót.

pac_belso_2.jpg

Ha belenézünk a készülék belsejébe, akkor láthatjuk a fogaskerekeket, rugókat és karokat. Nem mertem ennél jobban szétszedni. Féltem, hogy valami úgy ugrik szét, hogy nem tudom visszatenni az eredeti helyére. Egy kis takarítás után inkább újra összeszereltem.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kvarcjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr397845504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása