HTML

Kvarcjátékok

Nemrég előkerültek a szekrény mélyéről a régi kvarcjátékaink. Kedvet kaptam, hogy kicsit rendbe tegyem őket. Egy kis tisztogatás, karbantartás és új életre keltek. Időközben elkezdtem újabbakat is vásárolni a régiek mellé. Szép lassan gyarapodik a gyűjtemény, a lehetőségeimhez mérten. Ezekről a kvarcjátékokról olvashatsz ebben a blogban.

Friss topikok

Nintendo Mario Bros. Game & Watch Multiscreen

2014.06.21. 20:35 kleinv

Mikor a legutóbbi cikket írtam az orosz kvarcjátékokról, nem gondoltam, hogy ilyen sikeres lesz (gondolom sokat segített az index2-re kikerülés). Köszönöm a kiegészítő információkat és megjegyzéseket is a hozzászólásokban. Mivel az olvasottság komoly felelősséggel jár, ezért nem váratom a közönséget újabb hetekig. :) Itt a legújabb írás egy friss szerzeményről.

elolap_2.jpg

A vaterán találtam a fenti játékot. A képek és a leírás alapján nagyon szép állapotban lévő darabot vártam, és nem is kellett csalódnom. A külsején csak egészen apró karcok vannak, a belseje viszont egyszerűen hibátlan. A kijelzők kontrasztosak, a hangja erős, a gombok finoman működnek.

belso.jpg

Miután csak én licitáltam rá, így kikiáltási áron az enyém lett. Az eladó egy vérbeli gyűjtő, akinek sikerült egy dobozos változatot beszereznie, ezért vált meg ettől az egyébként remek állapotú példánytól. A találkozóra hozott még néhány eladósorba került játékot meg egy könyvet is. A játékok közül sikerült még egyet megvennem tőle (Oil Panic). Mivel arról külön írok majd, ezért most csak könyvről ejtek pár szót. A címe "The History of Nintendo volume 2.". Ez egy angol nyelvű kiadás, mely a cég kvarcjátékait tartalmazza 1980-tól 1991-ig.

history_of_nintendo_vol2.png

Belelapoztam, és arra jutottam, hogy egyszer be kell szereznem ezt a könyvet. Az összes Nintendo kvarcjátékot tartalmazza képekkel, részletes leírással, érdekességekkel. Aki szívesen megvásárolná, az 25 fontért megteheti egyenesen a kiadótól:

http://www.pixnlovepublishing.com/Our-books/The-History-of-Nintendo-Vol.2/flypage.tpl.html

De térjünk vissza a Mario testvérekre, hiszen ez a bejegyzés róluk, illetve az aktuális munkahelyükről szól. A fiúk egy palackozóüzemben helyezkedtek el, és a teljes munkafolyamat lebonyolítását elvállalták. Mindketten a futószalag mellett állnak, és a rekeszeket pakolják. Az elején még üres tárolók a gyártósor végén spárgával átkötött csomagokként kerülnek a teherautóra. Mario az üzem jobb oldalán szorgoskodik, Luigi a bal oldalon. Mario rakja fel az üres rekeszeket a futószalagra, míg Luigi a teherautóra pakolja a csomagokat. Közben azonban többször is át kell pakolják az árut a soron következő futószalagra.

Jobb.gifMario igyekszik, hogy mindenhová időben odaérjen. Ha a teherautó megtelik, akkor a két fivér kap egy kis pihenőt, és kifújhatják magukat.

bal.gif

Sajnos Luigi nem volt elég gyors. Miközben a teherautót rakodta, a futószalagról leesett a félig teli rekesz. Még nem tudja, de hamarosan lesz egy kis beszélgetése a főnökkel. :)

De lássuk magát a gyárat. Elég érdekes üzem. Valószínűleg mások is dolgoznak a központi toronyban, hiszen itt mindig történik valami. Újabb üvegek kerülnek a rekeszbe, fedél kerül rájuk, vagy éppen átkötik azokat spárgával.

dupla.jpg

A történet a nyolcvanas években játszódik, de már ekkor is nagy volt a rohanás. A sofőr folyamatosan indulni szeretne, nem győzi kivárni a rakodást. A futószalag egyre gyorsabban halad, nagy a sietség. Sajnos a vezetőség nem túl elnéző. Elég három rekeszt összetörni, és Marioéknak menniük kell. A játékmenet elég pörgős, egyszerre kell figyelni mindkét képernyőt. Szerencsére 300 pont után törlődnek a hibák.

hatlap_2.jpg

A játék hátulja is rendben van. A sorozatszám és az elemfedél is ép. Aki mégis észreveszi az egyetlen hibát, az elolvashatja a következő írásomat is. :)

A képeket a saját játékomról készítettem.

1 komment

Címkék: Nintendo Game&Watch Multiscreen MarioBros.

A bejegyzés trackback címe:

https://kvarcjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr946396709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Dee 2022.03.09. 17:48:49

Az egyik csavar hiányzik
süti beállítások módosítása