HTML

Kvarcjátékok

Nemrég előkerültek a szekrény mélyéről a régi kvarcjátékaink. Kedvet kaptam, hogy kicsit rendbe tegyem őket. Egy kis tisztogatás, karbantartás és új életre keltek. Időközben elkezdtem újabbakat is vásárolni a régiek mellé. Szép lassan gyarapodik a gyűjtemény, a lehetőségeimhez mérten. Ezekről a kvarcjátékokról olvashatsz ebben a blogban.

Friss topikok

Lansay Circus

2017.07.20. 21:22 kleinv

Ez a kvarcjáték gyerekkoromból maradt meg. Kicsit halványodott a kijelzője, de még mindig örömteli perceket okoz, ha előkerül a fiókból. Régen is az egyik kedvencem volt, ráadásul kiderült, hogy a feleségemnek is volt egy ilyen akkoriban, ezért ez az ő kedvence is. Ez is egy olyan darab, ami eredetileg Gakken kiadás volt, de Franciaországban Lansay márkanév alatt forgalmazták.

circus01.jpg

Ezt a vállalatot egy francia házaspár alapította 1972-ben, és a mai napig játékok forgalmazásával foglalkoznak. A nyolcvanas években licensz alapján elektronikus játékokat is árusítottak. Itt találtok egy rövid összefoglalót a cég különböző korszakairól:

http://lansay.fr/notre-histoire-uk/

A játék külalakjának kidolgozására biztosan sok energiát fordítottak. Az egész felület, a kijelző keretével együtt maga a színes cirkuszi sátor, aminek közepén, a manézs tetején, a trapézon éppen a légtornászok mutatják be tudományukat. Érdemes megfigyelni alul középen a karmestert is, aki a zenekarral együtt szorosan hozzá tartozik az élő cirkuszi előadás varázsához. Szóval, az egyik artistát irányítjuk, akivel át kell lendülnünk az egyik oldalról a másikra. Ha ez sikerül, akkor kapunk 9 pontot, a visszaútért 4-et. Ha elszámítjuk magunkat, és nem érjük el a társunk kezét, vagy éppen lecsúszunk a a fogantyúról, akkor sincs minden veszve, mert ilyenkor a porondon szolgálatot teljesítő bohócokkal el tudjuk kapni az artistát, visszapattintva a levegőbe.

Száz pontig folyamatosan gyorsul a játékmenet, utána kicsit visszalassul. Ha két körig nem ugrunk át a lengő rúdra, akkor kipottyanunk a kiindulási helyről. Persze a kötélen lógva sem hintázhatunk az idők végezetéig: három oda-vissza lengés után lecsúszunk róla. B játékmódban a porond közepén extra nehezítésként két további bohóc gyakorolja az ugrálást az ugródeszkájukon. A játék hátán francia nyelvű leírás szerepel. 

circus02.jpg

Ebből csak azt sikerült kihámoznom, hogy a maximális elérhető pontszám 1999. Ezt még nem sikerült elérnem. :)

A képeket és a videót a saját játékomról készítettem.

Szólj hozzá!

Címkék: Circus Gakken Lansay

A bejegyzés trackback címe:

https://kvarcjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr7112449019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása