HTML

Kvarcjátékok

Nemrég előkerültek a szekrény mélyéről a régi kvarcjátékaink. Kedvet kaptam, hogy kicsit rendbe tegyem őket. Egy kis tisztogatás, karbantartás és új életre keltek. Időközben elkezdtem újabbakat is vásárolni a régiek mellé. Szép lassan gyarapodik a gyűjtemény, a lehetőségeimhez mérten. Ezekről a kvarcjátékokról olvashatsz ebben a blogban.

Friss topikok

Timestar Crocodile Play & Time LCD Card Game

2014.05.03. 13:04 kleinv

Ez a darab egy régebbi vásárlás, a kilencvenes években került hozzánk valamelyik bolhapiacról. Akkoriban már a PC játékok voltak a menők, így ezzel nem is sokat játszottunk annak idején.

A gyártó neve sehol sem szerepel, ezért a meglévő adatok alapján a neten kezdtem kutakodni utána. Találtam egy ausztrál gyűjtőt, akinek az oldalán elég sok játék van fenn. Nekem úgy tűnik, Andrew ért a témához, így elhiszem neki, hogy ezt a kvarcjátékot a Timestar gyártotta.

Crocodile_front_k.jpg

Az elem behelyezése után csak egy pillanatra villan fel egyszerre az összes szegmens a kijelzőn, utána a demo indul el. Ezért olyan fotót nem tudtam készíteni ahol egyszerre minden látszódik. 

Crocodile_screen.jpg

Ezen a játékon is két nehézségi fok van, mint általában ezeken a fajtákon. Mivel ez egy kifejezetten nehéz játék (lehet, hogy csak az én számomra), ezért nem látok különbséget GAME 1 és GAME 2 között. Viszont jó hír, hogy csak öt hiba után ér véget a játék, nem a megszokott három után.

crocodile_GIF.gif

A játék témája és menete egészen érdekes. Kiránduló gyerekeket kell megvédeni, hogy ne váljanak az éhes krokodilok ebédjévé. A gyártás helyéből és idejéből arra következtetek, hogy a kis zászlóval és hátizsákkal a mocsár körül szaladgáló gyerekek cserkészek lehetnek. Mi a környék egyetlen felnőttjét irányítjuk, aki egy hosszú bottal igyekszik távol tartani a krokikat a gyerekektől. Mivel igen sok a nyári táborozó (gondolom nyár van, hiszen mindenki rövidnadrágban járkál), ezért igen gyorsan kell ugrálni főhősünkkel a tavacska körül. Négy helyre tudunk odaállni, ahonnan az állatok azonnal távolabb húzódnak. A játék nehézsége abból is adódik, hogy ilyenkor a ragadozók a másik oldalra helyezkednek, ahol már érkezik is a következő kisgyerek.

Crocodile_belso_k.jpg

Egész szép állapotban került elő, így nem volt nehéz rendbe tenni, csak az elemtartó érintkezői voltak kicsit rozsdásak. Ezen a csiszolás segített. Kis általános tisztogatás, és kontakt spray használat azért jót tett a játéknak. Sajnos hangja egyelőre még nincsen, remélem, egyszer sikerül megszólaltatni.A képen látszik az is, hogy bár két AG13 típusú elemnek van hely a tartóban, csak az egyiknél van érintkező, egy darabbal üzemel. Középen a kis papírcetlin az áll, hogy a garancia érvényét veszti, ha a címke megsérül, vagy hiányzik. Szerencsére itt sértetlen. :)

Crocodile_back_k.jpg

A hátlapon nincs sok néznivaló. A kétnyelvű felirat mutatja, hogy Hong Kongban készült a játék. Szerencsére az elemfedél is meg van, bár a tökéletes érintkezéshez kis papírral kell kiékelni az elemet. A kitámasztó kicsit rozsdás, de jól működik. A képen látszik, hogy az egyik csavar nem eredeti. Egyszer majd kicserélem egy alkatrésznek megtartott hibás darabból.

A bejegyzésben látható képeket a saját játékomról készítettem. A cikkben említett weboldalt itt érheted el: http://www.retrohandheldgames.com/.

Szólj hozzá!

Címkék: Timestar Crocodile Play&Time

A bejegyzés trackback címe:

https://kvarcjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr786111864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása