HTML

Kvarcjátékok

Nemrég előkerültek a szekrény mélyéről a régi kvarcjátékaink. Kedvet kaptam, hogy kicsit rendbe tegyem őket. Egy kis tisztogatás, karbantartás és új életre keltek. Időközben elkezdtem újabbakat is vásárolni a régiek mellé. Szép lassan gyarapodik a gyűjtemény, a lehetőségeimhez mérten. Ezekről a kvarcjátékokról olvashatsz ebben a blogban.

Friss topikok

Casio Western Bar CG-300

2015.10.24. 20:23 kleinv

Aki gyerekként élte meg a nyolcvanas éveket Magyarországon, az tudja, hogy mennyire menő volt, aki ilyennel jelent meg a suliban. Volt idő, mikor ezzel a játékkal lehetett a legnagyobbat villantani az osztályteremben. Valakinek a mi osztályunkban is volt egy, de már nem emlékszem ki volt az a szerencsés. Nekem majdnem harminc évet kellett várnom, hogy saját példányom legyen. :) Persze volt nekünk is kvarcjátékunk, de nem a Western Bar.

wb01.jpg

Ez a játék a nosztalgia faktor miatt azok körében is népszerű, akik nem gyűjtik a kvarcjátékokat. Éppen ezért, ha egy szép állapotú darabot hirdetnek sértetlen zárópöcökkel és meglévő elemfedéllel, az elég hamar gazdát cserél, méghozzá nem is olcsón. Sokáig nem is tudtam rávenni magam, hogy annyi pénzt költsek egy játékra, amiből két másikat tudok venni. Most azonban úgy alakult, hogy régóta nem vásároltam már, így kéthavi zsebpénz is rendelkezésemre állt, mikor megláttam a hirdetést. Egy másik Casioval (SL Bankman) együtt árulták, kizárólag egyben a kettőt. Két napi vívódás és netes kutakodás után meggyőztem magam, hogy az SL Bankman is remek játék, sőt, a kettő együtt kihagyhatatlan vétel. :) Ezután egyeztettem a tulajjal helyszínt és időpontot. Kipróbáltam mindkét darabot, kicsit alkudtam az árból, kifizettem és boldogan haza hajtottam.

wb01b.jpg

Otthon aztán nekiültem, hogy közelebbről is megismerkedjem velük. A Western Bar játékmenete elég viccesre sikeredett. A részeges seriffet irányítjuk, akinek az a hobbija, hogy szétlövi a korsókat és tányérokat az ivóban, a többi vendég legnagyobb "örömére". Minden eltalált tárgy után tíz pontot kapunk. Ha egyszerre többet lövünk el, akkor ötvenet. Ritkán sikerül, hogy hármat is eltalálunk egy lövéssel, ekkor egy extra palackot szervíroz elénk a csapos, amit szétlőve még több ponthoz jutunk. Ha túl közel lövöldözünk a többi vendéghez, akkor ők nemtetszésük kifejezéseként az első kezükbe eső tárgyat hozzánk vágják (almát és hamutartót). Ha eltalálnak, egy életünk ugrott. Mikor a hangulat a tetőfokára hágott, akkor egyszer csak beállít, a kocsma falára is kiplakátolt (Wanted 25000$), helyi rossz arcú figura.

Mindegy mennyit ittunk eddig, vele meg kell küzdenünk. A vendégek elbújnak, mi is egy asztal mögé guggolunk. Ha jókor ugrunk elő, akkor eltaláljuk a csibészt. Azonban ha nem jól időzítünk, akkor mi szenvedünk sérülést. Háromszor is el kell találnunk az ellenfelünket, hogy megunja a zaklatásunkat és folytathassuk az italozást. A következő szinten már dinamitot is dobál valaki a kricsmibe. Ha azt találnák ellőni, akkor az egész hely felrobban velünk együtt. Ha nem lőjük szét, és mellénk esik le, akkor a kezünkben lévő piával lelocsolva tudjuk hatástalanítani.

wb03.jpg

Az első néhány tesztkör után szétszedtem, hogy megtisztogassam, és újjávarázsolva összeszereljem. Alapjában véve jó állapotban volt, csak a résekben, illesztéseknél gyűlt össze a kosz. Szerencsére a kijelzőt ezeknél a típusoknál védi a felnyíló fedél, így ritkán sérülnek vagy karcolódnak meg. A háttér pedig igazi remekmű. Résztelesen kidolgozott és jól visszaadja a western filmek hangulatát. A gombok finoman működnek, a hangja jó erős (a nejem szerint túlzottan is). Milyen szerencse, hogy ki lehet kapcsolni.

wb04.jpg

Két ceruza elem adja az energiát, kíváncsi vagyok, hogy mennyi ideig. Segít a takarékoskodásban, hogy az OFF gombbal teljesen ki tudjuk kapcsolni a játékot.

A képeket és a négyszeres sebességre gyorsított videót a saját játékomról készítettem.

4 komment

Címkék: Casio Western Bar CG-300

A bejegyzés trackback címe:

https://kvarcjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr678018433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mairtin 2015.12.09. 18:14:10

Az első ebay-es vásárlásom úgy 2006 körül a Western Bar volt Franciaországból kb.3500 forintért. :-)

kleinv 2015.12.09. 19:15:01

Biztos azóta is hibátlanul működik nálad. :) Az árak kicsit elszaladtak azóta. Most 15-25.000 forint, állapottól függően, egy doboz nélküli darab.

Gyingizik 2019.12.20. 11:25:46

Pontosan így volt, ahogy írtad. "Volt idő, mikor ezzel a játékkal lehetett a legnagyobbat villantani az osztályteremben. Valakinek a mi osztályunkban is volt egy, de már nem emlékszem ki volt az a szerencsés." Csak a gazdag gyereknek tudták megvenni/beszerezni a szülei gondolom külföldről. "Persze volt nekünk is kvarcjátékunk, de nem a Western Bar." Nekem a Casio búvár volt, arról van cikked?

kleinv 2020.09.10. 08:52:01

@Gyingizik: Mostanában keveset foglalkoztam a bloggal, ezért válaszolok csak most. Van bejegyzésem a Marine Hunter-ről is: kvarcjatek.blog.hu/2015/11/22/casio_marine_hunter_cg
süti beállítások módosítása